srbija cover bay travel

Izleti

mecavnik-visegrad-izlet-srbija-putovanje3

Banje

niska-banja-srpska-banja

Lepote Srbije kao sa druge planete

Odmor u Srbiji za ljubitelje prirode zasigurno može da predstavlja pravu avanturu. Dani provedeni kraj nekog vodopada ili klisure u našoj zemlji, milina su za dušu i telo. A čitava Srbija obiluje ovakvim predelima. Od vodopada Vrelo kod Perućca, klisure reke Gradac kod Valjeva, preko vodopada Gostilje, Jelovarnik, Veliki buk, Sopotnice, Ripaljka, pa sve do kanjona Mileševke i Sićevačke klisure.

ODMOR u Srbiji, čak i kada se izuzmu kampanja i vaučeri koje država daje, za ljubitelje prirode zasigurno može da predstavlja pravu avanturu. Dani provedeni kraj nekog vodopada ili klisure u našoj zemlji, milina su za dušu i telo. A čitava Srbija obiluje ovakvim predelima. Od vodopada Vrelo kod Perućca, klisure reke Gradac kod Valjeva, preko vodopada Gostilje, Jelovarnik, Veliki buk, Sopotnice, Ripaljka, pa sve do kanjona Mileševke i Sićevačke klisure.

Neke od mnogih destinacija nepravedno su zapostavljene i “zaboravljene”. Tamo se ide, tek, po preporuci, jer ih ne prati marketing, ali ko jednom ode, gotovo uvek se vrati. Među njima nalaze se i Kučajske planine. One su najrasprostranjeniji planinski venac istočne Srbije. Tu se izdvajaju doline Crnog Timoka, Morave, Resave, Beljevine i Zlotske reke. I u Turističkoj organizaciji Srbije ovaj predeo opisuju kao deo s mnogobrojnim ponornicama. Najatraktivnije su Dubašnica, Žljebura i Lazarev kanjon. Kučajske planine kriju i pećine – Lazarevu, Ravaničku, Bogovinsku i Vernjikicu.