Poluostrvo Kasandra čuveno je po lepim letovalištima, peščanim plažama, raznovrsnim tavernama i diskotekama, tako da pruža sve što je potrebno za dnevi odmor i noćnu zabavu.

Hanioti

Hanioti

Polihrono

Polihrono

Afitos

Afitos

Pefkohori

pefko3

Kalitea

Kalitea

Nea Plagia

Nea Plagia

Potidea

Potidea

Grčka Leto 2024, Halkidiki Kassandra.

 

Kada pomislite na Halkidiki prva asocijacija su vam famozna takozvana tri prsta. U pitanju su tri fenomenalna poluostrva, međusobno različitih ali svako od njih sa svojim jedinstvenim šarmom i duhom karakterističnim za Halkidiki.

Kasandra je zapadni deo Halkidikija, najpopularnije i najnaseljenije poloostrvo Halkidikija. Raširen je u oblasti u kojoj ćete pronaći peščane plaže ukomponovane sa tirkizni plavim morem. Kasandra je idealni izbor za one koji više vole živopisne destinacije uz obilje noćnog života, zabave i mnostvo drugih stvari. Ovde ćete naći sve pogodnosti – veliki izbor hotela svih kategorija, restorana, kafica, diskoteka… Najrazvijenija mesta na Kasandri su Polihrono, Hanioti, Pefkohori, mada ni ostala mesta poput Afitosa, Kalethae-e i Nea Skionia ne zaostaju sa ponudom vila, hotela i apartmana.

Prema legendi, ime je dobilo po Kasandrosu, kralju Makedonije u drevno doba. Poluostrvo ima kulturno nasledje iz starogrčke i vizantijske ere.

Kasandra – najzapadnije i najposećenije poluostrvo Halkidikija. Bogata je mirišljavom vegetacijom i umirujućim šumama.

U mnoštvu primamljivih plaža teško ćete odabrati pravu. Na istočnoj obali Kasandre, sa pogledom na zaliv Toroneos, je Afitos, veoma značajno mesto ove oblasti.

Pominjano je u spisima antičkih pisaca Herodota, Tukidida, Ksenofona, Aristotela i ovekovečeno u istoriji još iz 3000. godine pre nove ere.

Hanioti, mesto prelepe vegetacije, svoje ime je dobilo po prvim doseljenicima iz grada Hanije sa Krita. Ovim malim živopisnim rajem biće očaran svako ko ga poseti. Moderno letovalište svojim sadržajima i prepoznatljivim šarmom, u katalozima je svih svetskih agencija.

Od početka maja pa do kraja oktobra, Hanioti pruža jedinstvene momente i nezaboravan odmor. Mesto Kalitea privlači turiste, ne samo zbog prelepih plaža, već i zbog brojnih arheoloških nalazišta. Zevsov hram iz 4. veka pre nove ere , hram Sv. Pantelejmona iz skorašnjih godina…