27. октобра 2018. Blog 0 Comment

Jedna od omiljenih destinacija za letovanje naših turista je svakako Grčka.
Velika razudjena obala i veliki broj ostrva, kao i najlepše plaže svrstale su Grčku u top 10 letnjih destinacija sveta.

Mogućnost avio , autobuskog,železničkog ili sopstvenog prevoza doprinosi još većem interesovanju za ovu zemlju.

Dobra saobraćajna infrastruktura do Grčke,  olakšava i sam put do nama željene destincije.

Severni deo Grčke je jedan od najposećenijh od strane naših domaćih turista.  Jedan od razloga je i što se brzo stiže, dobra saobraćajna povezanost auto puta kroz Srbiju do Grčke.

Najtraženiji vid smeštaja u poslednjih godina je apartmanski, sa mogućnosću samostalnog spremanja hrane odnosno apartmani sa kuhinjom.

U ponudi su raznovrstni apartmani, sve veći broj novih objekata sa savremenom opremom i nameštajem.

Od Jonskog mora na zapadu do Egejskog na istoku i jugu, Severni deo Grčke može da se pohvali mestima sa razvijenom turstičkog infrastrukturom.

Parga, Sivota, Lefkada, Kefalnija su samo neka od mesta koja su poslednjih godina veoma interesantna i posećena od stane naših turista.

Halkidiki, i  njegova tri prsta Kasandra, Sitonija i Atos, sa svojim letovališta koja svake godine privlače sve veći broj turista.

Dobro poznata Olimpska regija, sa Paralijom, Olimpich beach-om, LeptokarijomNei Porijem kao i za naše tržište novim mestom Kokino Nero-om, su neizostavne destinacije  naših turista.

Odličan izbor za porodice sa decom su svakako Solunska regija,  odnosno mesta u zalivu Strimonikos, Stavros, Nea Vrasna, Asprovalta i nova top destinacija ovog zaliva Ofrynio beach.

Do ovih mesta se brzo i lako može stići ili autobusom ili sopstvenim autom , a veliki broj smeštajnih kapaciteta, kao i razvijena turistička infrastruktura sa mnogobrojnim sadržajem za dnevnu i noćnu zabavu, sa prelepim plažama i morem učiniće da Vaš odmor provedete opušteno i nezaboravno.

Prednost Olimpske, Solunske regije kao i Halkidikija je i blizina Soluna, a poslednjih godina je popularan i železnički saobraćaj od Beograda do Soluna, a dobra povezanost Soluna za mestima ovih regija, može se lako stići do željenog mesta.

Avio prevoz je svakako odličan izbor za malo dalje destincije i jug Grčke, odnosno grčka ostrva, kao što su Krit, Rodos, Samos, Skiatos. Zakintos itd…