EDIPSOS– je jedan od najstarijih Evropskih banjskih gradića, koji vas odmah očara svojim mondenskim izgledom. Još u grčkoj mitologiji se pominje da je boginja Atina tražila od Hefesa, boga vatre, da ovde napravi mineralne izvore  u kojima će se Herkules oporavljati posle ispunjenja svakog od 12 zadataka.

Lista poznatih ličnosti koje su bile gosti Edipsosa je dugačka i impresivna, od filozofa Aristotela i Careva Adrijana i Marka Aurelija, pa do Srpskog kralja Petra I Karađorđevića, zatim Vinstona Čerčila, Marije Kalas, Aristotela Onazisa i mnogih drugih.

Danas je Edipsos moderno letovalište, čuveno po svojim termalnim izvorima, sa temperaturom vode od 34 do 70 stepeni, koja se iz dubina od 3000m uliva u Egejsko more i čini ga izuzetno toplim i za svaku preporuku. Banja ima razvijenu turističku infrastrukturu.

Pored mnogobrojnih hotela i spa centara postoji i veliki izbor kafeterija, restorana, taverni, restorana brze hrane, poslastičarnica, igrališta za decu, kao i lokalna pijaca i brojne prodavnice i super marketi.

Nalazi se na 10km od luke Agiokampos i idealno je kao baza za obilazak celog severozapadnog dela ostrva Evia, individualno ili organizovanim izletima po pristupačnim cenama.

U samom Edipsosu postoje dve manje plaže, prva je trodelni, uski pojas, mešavine peska i šljunka u centru mesta, pored male luke, a druga je peščana plaža na samim termalnim izvorima, gde voda izvire iz stena i uliva se direktno u more.

U neposrednoj blizini (2km) se nalazi i oko 3km dugačka, peščana plaža Agios Nikolaos. Mesto se preporučuje kako porodicama i starijima tako i mladima i onima koji žele

VILA AVANTIS – EDIPSOS / EVIA

0 Comment   Edipsos Evia 2023  

Vila je dobro locirana, nalazi se u mirnom delu Edipsosa, udaljena je oko 150m od mora i oko 250m od gradske plaže.
Vila poseduje lift i mali lobi. Smeštajne jedinice u našoj ponudi su dvokrevetni i trokrevetni studiji, kao I četvorokrevetni apartmani.

VILA MARIA – EVIA 2023

0 Comment   Edipsos Evia 2023  

Leto 2023
Vila je odlično pozicionirana. Nalazi se u prvom redu kuća u Edipsosu, na obali, udaljena je oko 20m od plaze.
Smeštajne jedinice u našoj ponudi su dvokrevetni i trokrevetni studiji, nalaze se na prvom i drugom spratu i imaju pogled na more.

VILA KAPOLOS STAR – EVIA

0 Comment   Edipsos Evia 2023  

Leto 2023
Vila je dobro locirana, u blizini centra Edipsosa, udaljena je oko 120m od gradske plaže i oko 380m od termalnih izvora. U neposrednoj blizini vile se nalazi veliki broj prodavnica, restorana, taverni.

VILA RIANA – EVIA 2023

0 Comment   Edipsos Evia 2023  

Leto 2023
U našoj ponudi se nalaze dvokrevetna i trokrevetna studija, kao i četvorokrevetni dupleks apartmani. Sve smeštajne jedinice su smeštene na prvom ili drugom spratu I imaju pogled na ulicu.

VILA AKTION – EVIA

0 Comment   Edipsos Evia 2023  

Leto 2023
Vila je odlično pozicionirana. Nalazi se u prvom redu kuća u Edipsosu, na obali, udaljena je oko 20m od plaže.
U našoj ponudi se nalaze dvokrevetna i trokrevetna studija, kao i četvorokrevetni dupleks apartmani.