healthwell

Spa wellness turizam se prema gruboj podeli može svrstati u zdravstveni turizam. Ipak, za razliku od klasičnog banjskog zdravstvenog turizma spa wellness tuziram je u vezi sa klijentima koji imaju dobro zdravlje i žele da to zdravlje održe.
Glavni klijenti wellness turizma, spa turizma su individualci, parovi bez dece, ljudi srednjeg starosnog doba.
Fokus je u glavnom usmeren na objekte sa wellness i spa ponudom (sauna, masaža, bazen, kozmetički tretmani). Sve je više hotela sa spa i wellness centrima koji su najpogodniji za tu vrstu turizma jer objedinjuju punu uslugu prenoćišta, hrane i korišćenja wellness i spa centara. Tu su i objekti manjeg kapaciteta od hotela, na primer vile i konaci, koji su takođe važan faktor razvoja spa i wellness turizma.
Banjski centri, pored klasičnog zdravstvenog turizma, sve više polažu u wellness turizam izgradnjom novih wellness i spa centara ili unapređenjem postojećih.
Na kraju priče tu su i gradski wellness i spa centri. Možda najbliži ali sigurno manje interesantni u razvoju wellness spa turizma, jer je njihova svrha da ljude u gradu odmore od svakodnevnog stresa.

Terma Krka

Dolenjske-toplice4

Atlantida hotel

Atlantida

hotel & resort Adria Ankaran

vila-adriatic-ankaran

Bohinj Eco hotel

hotel bohinj4

Terme Snovik

terme snovik2

Terme Laško

terme lasko zdravilisce1