10. avgusta 2018. Izleti Srbija 2019 / Srbija 0 Comment

Smederevo – Viminacijum – Srebrno jezero

polasci:ned 07.04.2019, sre 01.05, čet 02.05, ned 05.05, ned 02.06 ned 07.07 ned 04.08 ned 08.09, ned 06.10 ned 03.11.2019

Iskoristite dan i obiđite tvrđavu na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacijum, uživajte na obali Srebrnog jezera…

Smederevo – Viminacijum – Srebrno jezero

polasci:ned 07.04.2019, sre 01.05, čet 02.05, ned 05.05, ned 02.06 ned 07.07 ned 04.08 ned 08.09, ned 06.10 ned 03.11

Iskoristite dan i obiđite tvrđavu na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacijum, uživajte na obali Srebrnog jezera…

Polazak iz Novog Sada u 7.00 sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Novog Beograda u 08:30h. Putnici će biti naknadno obavešteni o tačnom mestu polaska. Putovanje ka Smederevu, srednjovekovne prestonice Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

Nakon obilaska tvrđave odlazimo do vile „Zlatni breg“ poznata i kao vila Obrenovića koja je smeštena na par kilometara od centra Smedereva, na brdu Plavinac. Upravo sa  ovog mesta se pruža neverovatan pogled na Dunav i pola Vojvodine. Letnjikovac Obrenovića, najviše su koristili kralj Aleksandar i kraljica Draga, kao i Natalija Obrenović. Posetioci će imati priliku da obiđu kompletnu vilu, od prizemlja do sprata i da zavire u život, rad i zabavu ove kraljevske porodice. U prizemlju se nalaze letnji i zimski saloni opremljeni portretima Obrenovića, salonskim garniturama, nakitom, odećom i mnogim drugim predmetima. Na spratu su smešteni kraljevski apartmani i biblioteka.

Po završetku obilaska, putovanje nastavljamo ka  Viminaciumu. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnja otkrića su potvrdila poseban značaj Viminaciuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog “samo” 5 miliona godina!

Nastavak puta do Srebrnog jezera, koje je zbog svoje izuzetne lepote i veličine nazvano i “srpsko more”. Slobodno vreme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na jezeru. Mogućnost vožnje brodom po Dunavu. Slobodno vreme do 18 h.

Dolazak u Beograd u večernjim satima

Cena:  2290 RSD

Aktivnosti

  • Obilazak Smederevske tvrđave
    Obilazak vile Obrenovića
    Obilazak arheološkog lokaliteta Viminacium
    Šetnja i slobodno vreme na Srebrnom jezeru

Napomene za prevoz

Ovaj program se najčešće realizuje vozilima od 20-30 sedišta. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja.

Uključeno u cenu

Prevoz prema programu mini busom ili autobusom kapaciteta do 30 sedišta
Usluge licenciranog vodiča
Ulaznice za Smederevsku tvrđavu (120 dinara) i Viminacijum (500dinara odrasli, penzioneri 300, deca do 10 godina ne plaćanju)
Organizacija izleta

Nije uključeno u cenu

Ulaznica za vilu Obrenovića 300 RSD
Ručak i piće
individualni troškovi

Napomene za oblačenje

Na Srebrnom jezeru je tokom letnjih meseci moguće kupanje, pa ukoliko je toplije vreme možete poneti i kupaći.

Napomene za benefite

Klaustrofobičnim osobama se ne savetuje da posećuju sve delove Viminaciuma. Upozorenje se pre svega odnosi na grobnice sa freskama do kojih vode uski podzemni hodnici. U slučaju loših vremenskih uslova neće biti moguće poseiti mamut park i amfiteatar u Viminaciumu. Po želji većine putnika moguće je posetiti muzej u Požarevcu i galeriju Milene Pavlović Barili.

Uslovi za plaćanje

Doplata za polazak iz Novog Sada je 850 RSD, uz minimum 10 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Ovaj program se realizuje sa maksimum 30 putnika i manjim autobusima.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.  Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja turističke agencije Magelan travel OTP 25/2015