10. avgusta 2018. Izleti Srbija 2019 / Srbija 0 Comment

Smederevo – Viminacijum – Srebrno jezero – tvrđava Ram – Deliblatska peščara

polasci:06.05//13.05//20.05//27.05//03.06//10.06//17.06//24.06//01.07//08.07//15.07//22.07//29.07//05.08//12.08//19.08//26.08//

Iskoristite dan i obiđite dve tvrđave na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacium, uživajte na obali Srebrnog jezera, prođite nekadašnjom Evropskom saharom.

Smederevo – Viminacijum – Srebrno jezero – tvrđava Ram – Deliblatska peščara

Iskoristite dan i obiđite dve tvrđave na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacium, uživajte na obali Srebrnog jezera, prođite nekadašnjom Evropskom saharom.

Polazak iz Novog Sada u 7,00 sa parkinga kod hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:30h. Putovanje ka Smederevu, prestonice Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

Nakon obilaska tvrđave, polazak za Viminacium. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnje otkrića su potvrdila poseban značaj Viminacijuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog “samo” 5 miliona godina!

Nastavak puta do Srebrnog jezera, koje je zbog svoje izuzetne lepote i veličine nazvano i “srpsko more”. Slobodno vreme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na jezeru.

Nakon toga  polazak prema srednjovekovnoj tvrđavi Ram i prelazak skelom preko Dunava  (u 16:00h polazi skela) na mestu gde se Nera uliva u ovu reku, sa pogledom na Labudovo okno, rezervat ptica i prolazak kroz živopisno ribarsko seoce Stara Palanka.

Nastavak vožnje obodom Deliblatske peščare kroz Specijalni rezervat Donje Podunavlje. Deliblatska peščara je jedinstveni fenomen peskovitog tla ne samo Panonske niziije već i čitave Evrope koji se prostire na ogromnih 300 km2. Karakterističan je po mnogim specifičnim vrstama flore i faune, u koje u evropskim i svetskim razmerama predstavljaju prirodne retkosti. Zbog ogromne površine pod peskom nazvana je i Evropskom saharom. Kratki predah kod “deliblatskih robinzona”, porodice koja je ostavila vreli beogradski asvalt i svoj mir pronašla u peščari.

Dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena: 2290 RSD
Penzioneri: 2090 RSD
Deca: 1950 RSD

Aktivnosti

 • Obilazak Smederevske tvrđave
 • Obilazak arheološkog lokaliteta Viminacium
 • Šetnja i slobodno vreme na Srebrnom jezeru
 • Obilazak tvrđave Ram
 • Vožnja skelom preko Dunava
 • Vožnja kroz Deliblatsku peščaru
 • Poseta deliblatskim robinzonima

Uključeno u cenu

 • Prevoz prema programu mini busom ili autobusom kapaciteta do 30 sedišta
 • Usluge licencirarnog vodiča
 • Vožnja skelom preko Dunava
 • Ulaznice za Smederevsku tvrđavu (120 dinara) i Viminacijum (500dinara odrasli, penzioneri 300, deca do 10 godina ne plaćanju)
 • Organizacija izleta

Nije uključeno u cenu

 • Ručak i piće
 • individualni troškovi
 • Besplatno: poseta tvrđavi Ram

Oblačenje

Poželjna toplija garderoba za vožnju preko Dunava. Na Srebrnom jezeru je tokom letnjih meseci moguće kupanje, pa ukoliko je toplije vreme možete poneti i kupaći.

Klaustrofobičnim osobama se ne savetuje da posećuju sve delove Viminaciuma. Upozorenje se pre svega odnosi na grobnice sa freskama do kojih vode uski podzemni hodnici. U slučaju loših vremenskih uslova neće biti moguće poseiti mamut park i amfiteatar u Viminaciumu i neće se realizovati vožnja skelom. U tom slučaju ćemo samo posetiti tvrđavu Ram i nastaviti preko Požarevca. Po želji većine putnika moguće je posetiti muzej u Požarevcu i galeriju Milene Pavlović Barili.

Ostale napomene:

Doplata za polazak iz Novog Sada je 750 RSD, uz minimum 10 putnika. Minimum za realizaciju programa je 25 osoba.

Ostale napomene:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Ovaj program se realizuje sa maksimum 30 putnika i manjim autobusima.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Uz ovaj program putovanja važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja turističke agencije Magelan travel OTP 25/2015

Slične ponude