Stavros se nalazi u opštini Rentina na 70km od Soluna i pripada Solunskoj regiji. Smešten u zalivu Strimonikos, a u podnožju planine Holomontas, Stavros godinama privlači turste iz celog sveta. Duga i široka peščana plaža, podeljena na dva dela, na plažu kod parka Platana i na gradsku plažu novog dela Stavrosa, kao i plitko i toplo more, odličan su izbor za porodično letovanje. Mnoštvo prodavnica, tavreni, velikih super marketa, uredjeno šetalište, dosta zabave za decu i odrasle, pored predivne plaže i more, Stavros svrstavaju u jednu od najpopularnijih destinacija za letovanje.   ☀

Ribolov u Grčkoj

RIBOLOV U GRČKOJ
STAVROS

 

Za sve ljubitelje ribolova, ovog proleća isprobajte svoje pecaroške veštine na moru u zalivu Strimonikos, kao i na reci Strimon nedaleko od Stavrosa. Zaliv Strimonikos kao i reka Strimon koja se uliva u sam zaliv poznati su kao mesta bogata raznim ribljim vrstama. Na samo 70 km od Soluna, Stavros je poznat kao ribarsko mesto koje se u poslednjim godinama razvilo u turističko mesto sa svim sadržajima za ugodan i miran odmor. Okolina Stavrosa je vrlo interesantna i sadrži mnoge kulturno-istoriske spomenike, kao što je drevna Stagira, mesto rodjenja Aristotela, manastiri Lidija i Krakovo, jezero Volvi, i mnoga druga...

 

 

5dana/3noćenje

PROGRAM PUTOVANJA
 1.dan petak-Beograd-Stavros –Polazak iz Beograda u 07 časova sa parkinga preko puta Buvlje pijace Novi Beograd ( ugao ulica Jurija Gagarina i Antifasisticke borbe) a sastanak putnika 30 minuta ranije. Dnevna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi kraćeg odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Stavros u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotelapart Stefanidis. Slobodno vreme. Noćenje. (fakultativni odlazak na vidikovac u starom delu Stavrosa na kome se nalazi restoran sa tradicionalnom grčkom kuhinjom, i odakle se pruža prelep panaramski pogled na Stavros i zaliv Strimonikos.
2.dan-subota. Stavros –Lunč paket. Odlazak na pučinu mora u ranim jutarnjim satima gliserom, pecanje do večernjih sati.Dolazak u hotelapart. Stefanidis. Slobodno vreme. Noćenje
3.dan-nedelja.Stavros-Lunč paket. Odlazak u ranim jutarnjim satima na pecanje na reku Strumu, nedaleko od Stavrosa. Celodnevno pecanje. Dolazak u hotelapart. Slobodno vreme. Noćenje
 4.dan-ponedeljak.-Stavros-Beograd. Doručak. Odlazak na pristanište u Stavrosu, i pecanje sa pristaništa. Slobodno vreme.Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti.
5.dan-utorak-Beograd-Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima na mesto polaska. Kraj programa.

CENA: 145 EUR PO OSOBI

Cena uključuje:
-autobuski prevoz na relaciji po programu putovanja/u slučaju prijave manjeg broja putnika organizator zadržava pravo angažovanja minibusa/kombija sa mogućnosti polaska sa kućne adrese.
-3 noćenje sa doručkom u Stavrosu (doručak je kontinentalni:slatko-slani, lunch paketi se uglavnom sastoje od sendviča)
-vožnja gliserom morem ili u slučaju lošeg vremena odlazak na jezero Volvi ili reku Strimon
-usluga predstavnika
-troškovi organizacije putovanja
Cena ne uključuje:
-medjunarodno zdravstveno osiguranje
-individualne troškove

Napomena: zbog mogućnosti lošeg vremena i nemogućnosti da čamac isplovi na more, organizovaće se pecanje na reci Strimon. Smeštaj je u dvokrevetnim, trokrevetnim studijima.
Opis destinacije i smeštaja
- Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, koga još nazivaju draguljem severne Grčke. Udaljen 70 km od Soluna, a samo 4 km od Asprovalte, nalazi se u opštini Rentina. Kristalno čisto more, očuvana priroda, prelepe peščane plaže i uvale nagrađene su priznanjem “Plava zastava” koje dodeljuje Evropska zajednica. Platania je sigurno plaža na kojoj ćete moći da nađete svoj mir i odmor jer je okružena malom šumom. Mesto i okolina obiluju zelenilom koje se pruža od planine Holomontas u čijem podnožju se nalazi Stavros što odmor čini veoma prijatnim.
Vila Tasos
u samom centru Stavrosa, u neposrdnoj blizini marketa i restorana, nalazi se vila Tasos. Raspolaže sa dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim studijima, koji su opremljeni sa čajnom kuhinjom, kupatilom, klima uredjajem (bez doplate), tv-om, terasom sa garniturom za sedenje. Studia se nalaze na drugom spratu.

AUTOBUSKI PREVOZ:
Molimo putnike da pre polaska na put još jednom provere tačno vreme i mesto polaska autobusa..(za manje grupe putnika, organizovaće se minibus, AC)
Autobuski prevoz se vrši autobusima visoke turističke klase, visokopodni ili dabldeker (AC,TV).
U autobusu je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola, opojnih sredstava i upotreba WC-a. Dete mora imati svoje sedište (ne može biti u krilu). U slučaju ne poštovanja ovih odredbi, pratilac autobusa će uskratiti dalji prevoz putniku. Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući ravnopravno u obzir: starost putnika (stara lica ili porodice sa decom), bolest ili fizičke nedostatke putnika, kao i vreme uplate. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje mesto polaska, mesto za pauze i njihovu dužinu. Uplatom prevoza putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje možemo obezbediti po cenama iz važećeg cenovnika i uslovima ,, DDOR Novi Sad siguranja,, ,koji pokrivaju troškove u vrednosti od 30000eur. Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima DDOR Novi Sad, koji su na raspolaganju prilikom uplate aranžmana.
Turisticka agencija BAY TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 eur za slucaj insolventnosti organizatora putovanja i za slucaj naknade stete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimicnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su odredjene Opstim uslovima putovanja i Programom putovanja,po Ugovoru o garanciji putovanja polisa br.70004126 ,od 25.01.2016.osiguravajuce KOMPANIJE DUNAV OSIGURANJA iz Beograda,ul. Makedonska br.4
USLOVI PLAĆANJA
Plaćanje se vrši po prodajnom kursu Piraeus banke na dan uplate u dinarskoj protivvrednosti. Putnik se može opredeliti samo za jedan način plaćanja i ne može ga menjati.
NAČIN PLAĆANJA:
 GOTOVINSKO PLAĆANJE:
Prilikom rezervacije 30% od vrednosti aranžmana , a ostatak najkasnije 20 dana pre početka putovanja.
 ČEKOVIMA GRAĐANA
Prilikom rezervacije aranžmana uplatom akontacije 30% , a ostatak deponovanjem čekova na odloženo u jednakim mesečnim ratama počev od dana rezervacije na tri mesečne rate , pri čemu se ostatak duga uvećava za 5% na ime manipulativnih troškova.( dospeće rate 10-tog. u mesecu.)
 KREDITI: Za ukupan iznos aranžmana izdaje se predračun kojim korisnik usluga može ostvariti kredit u poslovnoj banci koja daje potrošačke kredite za turističke aranžmane pod uslovima svake banke
Legenda: 1/2- dvokrevetni studio, 1/3 – trokrevetni studio, 1/3+1- trokrevetni studio sa komfornim pomoćnim ležajem..Studio- podrazumeva jednu sobu u kojoj se nalaze kreveti i u okviru koje je čajna kuhinja sa osnovnim posudjem, kupatilo, terasa.
Čajna kuhinja je opremljena osnovnim priborom za jelo i opremom za pripremanje lakših obroka, sudoperom, mini frižiderom i grejnim telom (rešo sa dve ringle).
Kreveti u Grčkoj su različitih standarda:
-singl krevet je dužine 1.9m , a širine od 0,7m do 0,9m
-dupli- bracni krevet je dužine 1.9m, a širine od 1,2m do 1,4m
Viziranje:Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU.Državljani Srbije koji poseduju stare (plave) putne isprave, kao i građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, za putovanje u zemlje Šengena, moraju posedovati vizu zemlje u koju putuju. Vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. ORGANIZATOR PUTOVANJA NIJE OVLAŠĆEN I NE CENI VALJANOST PUTNIH I DRUGIH DOKUMENTA
Važne napomene:
Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja agencije organizatora putovanja.Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).Agencija Bay travel ne snosi odgovornost za eventualno drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika subagenata (posrednika u prodaji aranžmana), koje nisu u skladu sa elementima zaključenog Ugovora o putovanju.Moguće su promene vremena polaska u zavisnosti od smena.Moguće je i priključenje putnika sa svih benzinskih pumpi i motela na magistrali Beograd – Niš. Smeštajne jedinice su prema tabeli kategorisane po broju kreveta, odnosno, dozvoljenom broju osoba za smeštaj u istim.Ukoliko se broj najavljenih gostiju ne slaže sa brojem ležaja u smeštajnoj jedinici potrebno je dobiti posebno odobrenje od strane organizatora.Smeštajne jedinice ( studija i apartmani) u Grčkoj su prosečnog standardnog kvaliteta i nisu službeno kategorisane.Cena objekta pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Pomoćni ležaj u svim objektima u Grčkoj je na sklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, manjih dimenzija, što može bitno pogoršati uslove smeštaja. Svi objekti u Grckoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u odredjenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekta. Funkcionisanje interneta je na bazi wireless- wi fi signala koji može biti različite jačine i zavisi od više faktora (blizine rutera, internet provajdera i dr. )Izvršilac usluge i pomoć turistima u mestu boravka je ino partner,broj telefona predstavnika agencije je dostupan putnicima prilikom uručenja vaučera ( za putnike sa sopstvenim prevozom.) ili na oglasnim tablama unutar smeštajnih jedinica na destinacijama.
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije obratite nadležnim organima zemlje u kojoj boravite. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.
Bay travel zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turističkog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobračaju, štrajkovi i slično)
Ukoliko putnik iz bilo kojih razloga bude zadržan na državnoj granici, agencija ne snosi odgovornost ne dolaska putnika na željenu destinaciju, i u tom slučaju smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza po odredbama Opštih uslova putovanja.
Program je radjen na bazi minimum 15 putnika, u slučaju manjeg broja, organizator zadržava pravo otkaza putovanja najmanje 5 dana pre početka putovanja.
Organizator zadržava pravo da putem LAST MINUTE ponude proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u ovom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Agencija zadržava pravo korekcije cene usled promena na monetarnom tržištu ili promene hotela ili prevoza. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije Bay travel, kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja . Cenovnik br.1 od 06.10.2016.god

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja turističke agencije Bay travel d.o.o. uskladjenim sa Yuta standardom,licenca br.OTP 11/2010 izdata 28.01.2010.godine sa kojima su upoznati svi putnici pre sklapanja Prijave/Ugovora o putovanju

Ponude

Pratite nas

 

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 09 do 19h
Subota: od 09 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo