Pojam “Internet prezentacija, obuhvata sve stranice na web adresi www.bay-travel.rs . Informativna delatnost naše internet prezentacije obavlja se u okviru registrovane delatnosti turističke agencije turoperatera Bay travel doo Lomina 5 Beograd (MB 20366044, PIB 105366937)

 

Korišćenjem naše internet prezentacije prihvatate uslove iz ovog Pravilnika. Ovaj pravilnik predstavlja Ugovor između Bay travel-a kao vlasnika internet prezentacije i svakog pojedinačnog Korisnika.Uz poštovanje ovog Pravilnika i na način i pod uslovima predviđenim ovim Pravilnikom možete koristi našu internet prezentaciju.

Ovaj Pravilnik uređuje prava i obaveze korišćenja naše internet prezentacije i one se odnose na celokupnu našu internet prezentaciju. Pristupom na našu internet prezentaciju dajete saglasnost da možemo koristiti podatke koje ste ostavili na našem sajtu, koji  koristimo I čuvamo  isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka.

Naša internet prezentacija pruža zaštitu privatnosti posetilaca, na način jer se može koristit anonimno. Određene podatke koje dobijamo prilikom Vaše posete našoj internet prezentaciji, privremeno čuvamo na našem serveru. Prikupljene podatke čuvamo anonimno u skladu sa važećim zakonskim propisima i koristimo ih isključivo za interne potrebe, u statističke svrhe, u cilju poboljšanja kvaliteta sadržaja internet prezentacije, njene funkcionalnosti i dizajna.

U pitanju su sledeći podaci: stranica sa koje je datoteka zatražena, ime datoteke, datum i vreme upita, količina prenetih podataka, status pristupa, opis tipa web pretraživača koji koristite i IP adresa računara sa koje tražite određenu datoteku.

E-mail adresu koristimo za slanje informacija o rezervaciji, kao i za potvrdu rezervacije. Prema želji, na datu mejl adresu možemo Vam dostavljati i promotivne ponude naše agencije, sa sadržajem prilagođenim Vašim potrebama. Na ovakvu vrstu pošte možete uložiti prigovor u bilo kom trenutku slanjem mejla na office@bay-travel.rs

 

Zaštita podataka o ličnosti

Vezano za zaštitu podataka o ličnosti i  molimo Vas da pročitate našu Politiku privatnosti OVDE

 

Newsletter(slanje ponuda, reklama)

Posetioci našeg sajta imaju mogućnost da se registruju za dobijanje besplatnog newsletter-a, koji sadrži aktuelne turističke ponude naše agencije.

Informacije potrebne za registrovanje su ime, prezime i e-mail adresa. Odjava sa mejling liste je moguća u svakom trenutku putem linka “odjavi se sa liste za newsletter”, koji je sastavni deo svakog newsletter-a.

Upotreba kolačića (cookies)

Kolačići su tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem hard disku prilikom poseta internet prezentacija. Prilikom posete našoj internet prezentaciji, određene informacije se u nekim slučajevima čuvaju u obliku kolačića (cookies) na vašem računaru. Njihova uloga je da prepoznaju osobine posetioca i da u skladu sa time optimizuju internet prezentaciju. Kolačići mogu, na primer, da olakšaju navigaciju i da omoguće viši stepen prilagođenosti korisniku.

Oni su bezbedni za vaš računar i nisu vidljivi trećim licima. Omogućavaju da se identifikuje računar korisnika i da se informacije čuvaju određeni vremenski period.

Ukoliko na našoj internet prezentaciji prihvatite kolačiće, oni će ostati na Vašem računaru 30 dana, osim ukoliko ih u međuvremenu ne obrišete. Kolačići koji se privremeno i automatski se brišu nakon 30 minuta neaktivnosti ili nakon zatvaranja internet prezentacije.

Na prikupljanje i čuvanje podataka putem ove usluge možete uložiti prigovor u bilo kom trenutku. Ukoliko želite da izbegnete aktiviranje kolačića, potrebno je da ih onemogućite u vašem pretraživaču. Međutim, isključivanje kolačića može ograničiti upotrebu internet prezentacije i ponuđenih usluga.

Google Analytics

Naša internet prezentacija koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google Ireland Limited (u daljnjem tekstu Google). Google Analytics koristi kolačiće koji se čuvaju na računaru posetioca, a koji nam omogućavaju analizu upotrebe naše internet prezentacije.

Korišćenjem naše internet prezentacije dajete pristanak na obradu prikupljenih podataka o korisniku od strane Google-a. Čuvanje kolačića na Vašem računaru možete sprečiti podešavanjem pretraživača. Takođe, možete sprečiti Google da prikuplja i obrađuje podatke preuzimanjem i instaliranjem dodatka za pretraživač, koji je dostupan na linku

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Za više informacija o uslovima korišćenja i privatnosti posetite link

https://www.google.com/analytics/terms/ ili https://policies.google.com/?hl=sr.

Google Maps

Na našoj internet prezentaciji koristimo Google Maps kako bismo Vam na privlačan način predstavili našu ponudu i tačnu lokaciju naših proizvoda.

Za više informacija o tome kako se obrađuju Vaši podaci, pogledajte Google politiku privatnosti na linku https://policies.google.com/privacy?hl=sr

Facebook, Facebook Marketing Services

Pomoću Facebook Piksel-a, Facebook može da odredi posetioce naše internet prezentacije kao ciljnu grupu za prikazivanje reklama (tzv. “Facebook oglasi”). Mi koristimo Facebook Piksel za prikazivanje Facebook oglasa koje smo poslali samo onim korisnicima Facebook-a koji su pokazali interes za našu online ponudu. Obrada podataka od strane Facebook-a odvija se u kontekstu Facebook politike korišćenja podataka.

Detaljnije možete pogledati na linku

https://www.facebook.com/business/help/651294705016616.

Opciju korišćenja Facebook Piksel-a možete da ugasite. Uputstvo je dato na linku

https://www.facebook.com/business/help/651294705016616

 

Online chat na našoj internet prezentaciji

Naša internet prezentacija koristi Pure Chat, live chat softver iz Pure Inc. Prilikom posete naše internet prezentacije kroz Pure se beleže sledeći podaci posetioca: broj prethodnih poseta, broj prethodnih ćaskanja, put posetioca, lokacija, IP adresa, uređaj, pregledač i korisnički agent.

Ukoliko koristite live chat na ovoj internet stranici, prikupićemo informacije koje ste nam dostavili (Vašu e-mail adresu, ime, prezime i broj telefona ukoliko je potrebno) kako bismo odgovorili na vaša pitanja.

 

Ograničenje odgovornosti

Bay travel ne odgovara za oblik i sadržaj povezanih (linkovanih) internet prezentacija.

Naša internet prezentacija je informativnog karaktera i podleže dnevnom ažuriranju. Usled obima ponude i vremena dostavljanja podataka od strane hotelijera, cene, opisi i fotografije u trenutku rezervacije mogu se razlikovati od onih koji su dati na internet prezentaciji.

Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, prikazu slika i samih cena, ali iz navedenih razloga ne možemo garantovati da su sve informacije uvek ažurne, kompletne i bez grešaka. Na primer, može se dogoditi da fotografije kojima se na reprezentativan način putnici informišu o pojedinim smeštajnim objektima i njihovim sadržajima ne odgovaraju hotelskim sadržajima.

Sve ponude prikazane na internet prezentaciji su deo naše ponude, ali ne podrazumeva se da je naša ponuda dostupna u svakom trenutku. Naša internet prezentacija može biti privremeno nedostupna, na primer usled održavanja. Ne snosimo odgovornost za privremenu nefunkcionalnost internet prezentacije i/ili nedostupnost svih ili dela podataka koji se na njoj nalaze. Takođe ne snosimo odgovornost u slučaju vanrednih situacija. Viša sila predstavlja okolnost na koju ne možemo uticati, a podrazumeva, ali se ne ograničava na, rat, požar, zemljotres, poplavu, nestašicu električne energije i dr.

Zadržavamo diskreciono pravo da ovaj Pravilnik izmenimo u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštavanja Korisnika. Postavljanjem novog Pravilnika na samu internet prezentaciju prestaju da važe odredbe ovog Pravilnika. Ukoliko nastavite da koristite našu internet prezentaciju nakon izmena, podrazumeva se da prihvatate sve uslove tako izmenjenog Pravilnika. Stoga savetujemo da periodično ponovo detaljno pročitate informacije sadržane u Pravilniku, kako biste bili informisani o eventualnim promenama.

Zabrana verske, rasne, polne ili druge vrste diskriminacije

Bay travel poštuje ljudska prava predvišena Ustavom Republike Srbije, s tim u skaldu nije dozvojeno postavljanje zadržaja kojim se vređaju osnovno ljudska prava ili vređaju po osnovu verske, rasne , nacionalne, polne, rodne, materijalne ili druge vrste diskriminacije. Svaka zloupotreba, diskrimenacija ili vređanje podležu kažnjavanju u skladu sa zakonom.

Raskid ugovora

Korisnik internet prezentacije nema pravo na jednostrani raskid ugovora. Svaki raskid ugovora je regulisan Opštim uslovima putovanja naše agencije.

Reklamacije i dodatna pojašnjenja

Korisnik internet prezentacije ima pravo na reklamacije u vezi internet prezentacije, u vezi rada internet prezentacije i sklapanja ugovora. Sve pomenuto kao i dodatna pojašnjenja može poslati na mejl office@bay-travel.rs.

Kao vlasnik internet prezentacije Bay travel odgovoriće na reklamaciju u za to predviđenom zakonskom roku.

Ograničenje upotrebe informacija i materijala

Imate pravo da preuzmete sa servera informacije i materijale prikazane na njoj i imate prava da ih štampate kao posetilac naše internet prezentacije. Međutim, pri tome ne smete da kršite naznačena autorska prava, prava intelektualne svojine ili druga prava o kojima postoji obaveštenje.

Prelazne i završne odredbe

Svako korišćenje ove internet prezentacije u celini i/ili delimično koje je suprotno ovom Pravilniku smatraće se zloupotrebom. Svako postupanje mimo ovog Pravilnika i/ili pozitivnopravnih odredba Republike Srbije biće sankcionisana.

Na sve što nije regulisano odredbama ovog Pravilnika primenjuju se odredbe Zakona o obligacionim odnosima Republike Srbije. U slučaju spora nadležan je Privredni sud u Beogradu

Pravo intelektualne svojine

Celokupan sadržaj internet prezentacije intelektualno je vlasništvo preduzeća Bay travel. Beograd, kao nosioca prava i pod zaštitom je  Zakona o autorskom i srodnim pravima i međunarodnih konvencija koje regulišu oblast autorskih prava. Izuzetak su određene fotografije koje su preuzete sa drugih internet sajtova.