Stavros se nalazi u opštini Rentina na 70km od Soluna i pripada Solunskoj regiji. Smešten u zalivu Strimonikos, a u podnožju planine Holomontas, Stavros godinama privlači turste iz celog sveta. Duga i široka peščana plaža, podeljena na dva dela, na plažu kod parka Platana i na gradsku plažu novog dela Stavrosa, kao i plitko i toplo more, odličan su izbor za porodično letovanje. Mnoštvo prodavnica, tavreni, velikih super marketa, uredjeno šetalište, dosta zabave za decu i odrasle, pored predivne plaže i more, Stavros svrstavaju u jednu od najpopularnijih destinacija za letovanje.   ☀

Letovanje u Grčkoj

Ukratko o Grčkoj

Grčka (zvanično Helenska Republika) je država na krajnjem jugoistoku Evrope, na jugu Balkanskog poluostrva. Smeštena je između Egejskog mora na istoku, Jonskog mora na zapadu i Sredozemnog mora na jugu. Graniči se sa Albanijom na severozapadu, Republikom Makedonijom i Bugarskom na severu i Turskom na severoistoku. Sa površinom od nešto manje od 132.000 km² najveća je država na Balkanskom poluostrvu i na 97. mestu je u svetu. Pored kontinentalnog dela Grčka obuhvata i preko 1.400 ostrva od kojih su najveća i najznačajnija Krit, Evbeja, Lezbos, Rodos i Krf. Obala je jako razuđena i sa dužinom od 13.676 km Grčka je na 11. mestu u svetu. Reljef je uglavnom planinski, a najviši vrh je planina Olimp sa nadmorskom visinom od 2.917 m.

Grčka ima nešto manje od 11 miliona stanovnika, a gotovo polovina stanovništva živi u tri najveća grada: Atini, Solunu i Patri. Veći gradovi su još i Iraklion, Larisa, Volos i Rodos. Službeni jezik je grčki, a dominantna vera je pravoslavno hrišćanstvo.

Destinacije u Grčkoj u našoj ponudi

Stavros

Stavros je letovalište sa plitkim i toplim morem i blagom klimom. Idealno je letovalište za porodice sa malom decom.

View the embedded image gallery online at:
https://bay-travel.rs/letovanje-u-grckoj.html#sigProId94aaef4d94

Kulturno-istorijske znamenitosti u blizini Stavrosa koje Vam preporučujemo: Kavala – Tasos, Vergina – Olimp, Filipi – Drama- Amfipoli, Solun, Krstarenje oko Svete gore, Meteori, Gusarski dan

Temperatura mora u Stavrosu:

Sea water temperature

Napomena: Asprovalta je mesto koje se nalazi u neposrednoj blizini Stavrosa

Prosečna tempreatura mora u Stavrosu je 26 stepeni (u Julu)

Pročitajte više o Stavrosu

EVIA

Drugo po veličini ostrvo u Grčkoj i treće u istočnom mediteranu, prostire uz obalu Beotije i Atike, od severnih Sporada pa do ostrva Andros u blizini Kiklada, dužina ostrva je 180km, širina od 7-50 km. Ostrvo je od poznatog letovališta Paralija udaljeno oko 150km južno.

Povoljni klimatski uslovi , bogata flora i fauna, prelepe plaže i termalni izvori čine Eviju jednom od najpopularnijih destinacija medju Grcima.Evija je takodje ostvro koje je bogato arhiološkim nalazištima , manastirima i tradicionalnim grčkim selima. Čitavo ostrvo je prekriveno šumama i maslinjacima. Ostrvo sa svojim letovalištima pruža velike mogućnosti odmora i zabave.

Neos Pirgos

Prelepo turističko mesto za odmor sa kristalno čistim more, plažom koja se prostire duž celog mesta, borovom šumom i maslinjacima. Nalazi se na severnom delu ostrva Evia na samo 10-ak km od dva najveća grada na ostvru, Istea i Edipsos i na kilometar udaljeno od mesta Oreoi. Neos Pirgos pruža idealne uslovima kako za porodični odmor, tako i za odmor i zabavu za mlade.

View the embedded image gallery online at:
https://bay-travel.rs/letovanje-u-grckoj.html#sigProIdda03731b49

Duž plaže se nalaze nekoliko taverni gde možete uživati u tradicionalnim specijalitetima, svežoj ribi i morskim plodovima, takodje se na plaži nalaze i beach barovi sa ležaljkama i suncobranima. U samom mestu se nalaze supermarketi, apoteka, suvenirnica, pekara, poslastičarnica, park za decu, tereni za odbojku, košarku, fudbal , itd. što ovo mesto čini idealno za odmora, kupanja, zabavu i rekreaciju.

Temperatura mora u Neos Pirgos-u:

Sea water temperature

Pefki

Pefki se nalazi na severnom delu ostrva Evia preko puta ostrva Skiatos i planinskog masiva Pilion. Malo ribarsko mesto sa peščano šljunkovitom plažom koja se pruža oko 4km duž celog mesta i kristalno čistim morem. Plaža je odvojena od grada širokim šetalištem na kome se nalaze taverne, restorani, kafići, barovi, prodavnice i supermarketi. Pefki je idealan za one koji žele da uživaju u čistom moru, mirisu borove šume, lokalnim morskim specijalitetima i mirnom porodičnom odmoru.

View the embedded image gallery online at:
https://bay-travel.rs/letovanje-u-grckoj.html#sigProId9b750db348

Temperatura mora u Pefkiju:

Sea water temperature

Vodič za letovanje u Stavrosu

Oznake: last minute ponuda, Stavros,, stavrosapartmani

Vile u Stavrosu

Ponude

Pratite nas

 

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 09 do 19h
Subota: od 09 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo