Stavros se nalazi u opštini Rentina na 70km od Soluna i pripada Solunskoj regiji. Smešten u zalivu Strimonikos, a u podnožju planine Holomontas, Stavros godinama privlači turste iz celog sveta. Duga i široka peščana plaža, podeljena na dva dela, na plažu kod parka Platana i na gradsku plažu novog dela Stavrosa, kao i plitko i toplo more, odličan su izbor za porodično letovanje. Mnoštvo prodavnica, tavreni, velikih super marketa, uredjeno šetalište, dosta zabave za decu i odrasle, pored predivne plaže i more, Stavros svrstavaju u jednu od najpopularnijih destinacija za letovanje.   ☀

Izleti u Stavrosu

Boravkom u Stavrosu možete posetiti neki od navedenih izleta:

 

KAVALA –TASOS -
Prva stanica je grad Kavala, glavna luka gradova severne Grčke, koji je dobio svest Evropljanina, zahvaljujući apostolu Pavlu, u doba širenja hrišćanstva u kontinentalnoj Evropi.
U obilasku Kavale, obilazimo Imaret, rodnu kuću Mehmeda sultana Alije, zatim se ide u šetnju do akvadukta, čiji zidovi se ponosno izdižu iznad grada.
U slobodno vreme možete da vidite oko sobe tradicionalne grčke radnje koje nekoliko decenija opisuju kompletnu atmosferu grada.
Od Kavale zatim nastavljamo put autobusom do luke Keramoti iz koje trajektom dolazimo do glavnog grada ostrva Tasos. Glavni grad Limenas je ujedno i najveća luka ostrva. Uz obilazak grada čuće te informacije o lokalnom antičkom teatru, zatim obilazak hrama boga Posejdona, Hermova vrata.
Sa vrha ćete imati divan pogled na antičku luku koja je ispod nivoa mora.
Slobodno vreme možete da provedete na jednoj od najlepših plaža ostrva ili u šetnji glavnom ulicom grada.
U dogovoreno vreme se nalazimo u luci iz koje idemo do grada Keramoti, gde će nas autobus već čekati i predveče se vraćamo u letovalište.

SOLUN – OBILAZAK ZNAMENITOSTI GRADA-
Prva stanica po ulasku u grad Solun biće Zejtinlik, odnosno SRPSKO VOJNIĆKO GROBLJE, zatim se odlazi do crkve Sv. Dimitrija odakle se spuštamo do velike antičke Agore i obilazak završavamo na Aristotelovom trgu.Posle toga imate slobodno vreme do polaska ka odmaralištu.

WATERLAND (AQUA PARK)-
Prijatno rekreativni program, koji takodje nudi mnogo zabave „u vodenom svetu”. Aqua park se nalazi na oko 20km od grada Soluna i predstavlja najveći vodeni park u severnoj Grčkoj. Površina parka je oko 150 hiljada hektara.
Oko bazena, tobogana i lepih egzotičnih biljaka, takodje Vas čekaju različite atrakcije, kafeterije sa brzom hranom i kafići. Pored cene autobuske usluge takodje je uključena ulaznica, ležaljke i suncobrani. Povratak u popodnevnim satima.

ATOS –
Treći prst poluostrva Halkidiki, Atos, predstavlja Svetu goru. Kreće se ujutru do Uranopolisa, na putu stajemo na arheološki lokalitet, Stagira, rodno selo filozofa Aristotela. Uživaćete u prekrasnom pogledu na plažu Olimpijada koja je dobila ime po majci Aleksandra Makedonskog, posle izvesnog vremena nastavljamo put do grada Uranopolis gde se ukrcavamo na turistički brod i krećemo na krstarenje i obilazak Atosa. Udaljenost koja je dozvoljena je 500m od obale, na brodu ćete čuti detaljne informacije o manastirima tokom tri sata prekrasnog krstarenja.Po povratku u grad Uranopolis imaćete slobodno vreme koje možete iskoristiti za kupovinu ili šetnju.U povratku svraćamo do manastira Kakovo, jedan od metoha Hilandara, gde je pristup dozvoljen i ženama.

JEDAN OD NAJLEPŠIH IZLETA U OVOJ PONUDI – GUSARSKI DAN-OSTRVO KAVKANAS
Iz luke Stavros ukrcavanje na turistički brod Makedon i plovidbom oko sat vremena stižemo na prekrasno pusto ostrvo KAVKANAS. Ostrvo nazivaju i ostrvo galebova sa prelepim peščanim plažama i posebnim egzotičnim ambijentom. Po pristanku na jednu od plaža dobićete suncobrane i uz muziku sa broda uživaćete u lepotama kupanja u tirkiznom plavom moru. Oko 12:30h poslužuje se kapetanov ručak.

FILIPI-DRAMA- ALISTRATI
Istorija ovog grada Filipi, potiče još od 360 g.p.n.e. Prvo ime grada bilo je Krinides, ali nakon dolaska Filipa II , oca Aleksandra Velikog, grad dobija ime Filipi. Nakon bitke kod grada Filipi, 42 g.p.n.e. ovaj grad postaje rimska kolonija. 49 g.p.n.e.apostol Pavle je sagradio prvu crkvu u Evropi baš u ovom gradu. Posetićemo i veoma poznatu crkvu Sv. Lidija koja se nalazi nedaleko od reke Zigakti, u kojoj je Sv. Pavle krstio ljude. Zbog toga je Grci danas nazivaju Grčka reka „Jordan”.
Nastavljamo put do grada Drama, u veoma poznati park koji se nalazi u centru grada, Sv. Barbara. Jedan od najlepših parkova na Balkanu sa jezerima, rekama i drevnim mostovima. Takodje možete obići veliki bazar i probati tradicionalnu hranu iz tih krajeva.
Nakon toga nastavljamo put do pećine Alistrati, gde možete videti jednu od najlepših pećina sa retkim netaknutim stalaktitima i stalagnitima.

OLIMPIJADA
Najlepše plaže kontinentalne Grčke, nalaze se svega 17km od mesta Stavros, nedaleko od Aristotelovog rodnog mesta Stagire. Peščane plaže sa belim peskom i kristalnim čistim morem. U sklopu plaže se nalaze kafići sa suncobranima i ležaljkama, mesto koje bi svakako trebalo posetiti.

SOLUN SHOPING TURA
Polazaku u ranim jutarnji časovima za Solun gde prvo odlazimo do fabrike kože u kojoj možete pazariti po najpovljnijim cenama u gradu, nakon toga autobus će Vas ostaviti kod Bele kule (centar Soluna), gde imate 4 sata slobodnog vremena za uživanje i ragledanje Soluna. U dogovoreno vreme se nalazimo na mestu gde Vas je autobus ostavio zatim idemo u shoping centar Cosmos, jedan od najvećih mol-ova u celoj Grčkoj. Tu se zadržavamo tri sata nakon čega se vraćamo u naše letovalište.

Oznake: Stavros,, stavrosapartmani

Ponude

Pratite nas

 

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 09 do 19h
Subota: od 09 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo