grcka ostrva

Krf

krf

Rodos

rodos

Krit

krit-2019

Samos

samos 2019

Kefalonija

kefalonija

Grčka ostrva 2024

Kada pomislite na Grčka ostrva, sigurno je da su Vam prva asocijacija beskrajne peskovite plaže, osunčane toplim mediteranskim suncem, koje zapljuskuje svežina tirkiznog mora.

Obogaćena maslinjacima i vinovom lozom, svetilištima, crkvama, tvrđavama, belim kućama sa plavim detaljima, sve nas podseća na tradicionalni način života gostoljubivih grčkih domaćina, koji je pored prirodne lepote, još jedan od razloga zbog kojih su grčka ostrva postala jedna od najposećenijih Evropskih destinacija.

Od preko 3000 ostrva, samo su 140 naseljenih.
Svako grčko ostrvo je, zaista, svet za sebe. I svako priča svoju priču.

Grčka ostrva: Tasos, Zakintos, Krf, Skiatos…

U to ćete se uveriti i sami. Ta jedinstvena lepota, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, povoljna Mediteranska klima, gostoljubivi domaćini, toplo i blago Sunce, tirkizno more i predivne plaže, stoletni vinogradi i maslinjaci zajedno čine sliku grčkih ostrva jedinstvenom i neponovljivom!

U našoj ponudi naćićete: biser Mediterana, ostrvo velike svetske istorije i raskošne Venecijanske arhitekture – Krf.

Ostrvo na kome su se odmarali starogrčki Bogovi Apolon i Artemida, poznato i kao ostrvo kornjača – Zakintos.

Šumovito i spokojno ostrvo, prekriveno nepreglednim maslinjacima i ostrvo divnih peskovitih plaža –Tasos, živahno, beličasto, mondensko i ostrvo prelepih plaža –Skiatos, ostrvo tirkiznih plaža, mira i spokoja – Lefkada, dok su mirisi, agrumi, ribarska mestašca i plaže sa belim šljunkom i tirkiznim morem zaštitni znak ovog rajskog ostrva–Kefalonije, a za sam kraj Vam nudimo ostrvo na kojem vreme kao da je stalo, još uvek netaknuto ostrvo, divnih plaža i sigurno jedno od omiljenijih letovališta Grka –Evia.

Grčka poseduje oko 1400 ostrva. Od tog broja samo ih je 227 naseljeno, dok ostatak predstavljaju potpuno mala i nenaseljena ostrva. Od svih naseljenih ostrva samo na 78 živi preko 100 stanovnika. Sva grčka ostrva se mogu uvrstiti u 8 nabrojanih grupa: Istočnoegejska ostrva, Severnoegejska ostrva, Jonska ostrva, Kikladi, Dodekanez, Eubeja i Sporadi, Saronska ostrva i Krit. Najveća i najznačajnija ostrva su: Krit, Evbeja, Rodos, Krf, dok su kod nas poznatija Tasos, Zakintos, Skiatos, Krf, Krit, Rodos, Amuliani.