10. avgusta 2018. Izleti Srbija 2019 / Srbija 0 Comment

Dvorci Vojvodine , Carska bara i Belo blato
polasci:sub 27.04.2019, ned 28.04 sred 01.05 čet 02.05 sub 04.05 ned 05.05 sub 25.05 sub 22.06 sub 27.07 sub 24.08 sub 28.09 sub 26.10 sub 23.11.2019

Podjite sa nama na turu na kojoj ćete čuti priču o usamljenim mestima koje predstavljaju pravu riznicu, o dvorcima Vojvodine koji su nastajali tokom XVIII, XIX i početkom XX veka a građeni su na velikim spahijskim imanjima.

Dvorci Vojvodine, Carska Bara i Belo Blato polazak iz Novog sada
polasci:sub 27.04 ned 28.04, sre 01.05 čet 02.05 sub 04.05 ned 05.05 sub 25.05 sub 22.06 sub 27.07 sub 24.08 sub 28.09 sub 26.10 sub 23.11

Podjite na turu na kojoj ćete čuti priču o dvorcima Vojvodine koji su nastajali tokom XVIII i početkom XX veka. Uživajte u prirodi Carske bare i specijalitetma najmultikulturalnijeg sela Vojvodine.

Polazak iz Novog Sada u 8:00 h sa parkinga kod hotela Sajam. Naše prvo zaustavljanje biće u dvorcu Fantast, imanju veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao “Vojvođanski Karingtoni! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh ali i delić prokletstva o kome se i danas priča. Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.

Put nastavljamo ka kaštelu Ečka u blizini Zrenjenina. Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Nakon obilaska odlazimo do specijalnog rezervata prirode Carska bara u kojem je svoje stanište našlo preko 150 vrsta ptica, među kojima se nalaze i prave retkosti evropske faune. Imaćemo priliku da iskusimo vožnje brodićem po zaštićenim delovima i upoznavanje sa bogatom florom i faunom ovog jedinstvenog predela u svetu uz zanimljivu priču vodiča. Ljubiteljima prirode na raspolaganju je i staza zdravlja u dužini od 4 km.

Po završetku obilaska Carske bare odlazimo na ručak na salaš Lujza u Belom Blatu. U okviru salaša nalazi se manji zoološki vrt dok se u restoranu na salašu mogu degustirati specijaliteti ovog sela.

Belo Blato predstavlja jedinstveni konglomerat nacija, jezika i kultura. Obilazak malog banatskog sela koje je poznato po tome što u njemu živi 20 nacionalnih zajednica. Od ukupno sedam jezika koji se govore u ovom mestu najzastupljeniji su srpski, bigarski, slovački i mađarski. Nakon obilaska sledi povratak za Novi Sad. Dolazak oko 20h. Kraj programa.

Cena:  18020RSD

Aktivnosti

 • Poseta Kaštelu Ečka
  Poseta dvorcu Fantast
  Ručak na salašu Lujza
  Obilazak Belog Blata

Uključeno u cenu

 • Prevoz prema programu
  Usluge stručnog vodiča prema programu
  Ulaznica za dvorac Fantast (180 RSD)
  Ulaznica za kaštel Ečku (150 RSD
  Troškove organizatora putovanja

Nije uključeno u cenu

 • Samo ulaznica u specijalni rezervat bez vožnje brodićem (odrasli 150 RSD, deca 100 RSD)
  Voznju brodićem po Carskoj bari (odrasli 450 RSD, deca 400 RSD – ulaznica za rezervat, vožnja brodom, šetnja stazom I vodič uključeni u cenu)
  Ručak na salašu Lujza (oko 800 RSD)
  Piće tokom ručka
  Individualni troškovi

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 7 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Minimum za realizaciju ovog programa po navedenoj ceni je 25 putnika. U slučaju manjeg broja putnika organiazator zadržava pravo otkaza aranžmana.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja agencije Magelan travel OTP 25/2015