10. августа 2018. Banje Srbije 2020 / Srbija 0 Comment

Banja Junaković je smeštena na obodu istoimene Park šume a 4,5 km je udaljena od Apatina. Njene vode potiču sa 700 m dubine i dostižu temperaturu od 50ºC. Po svom kvalitetu spadaju u isti red kao i one u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku. Počela je sa radom 1983. godine a raspolaže sa 270 ležajeva.

Medicinske terapije obuhvataju lečenje svih vrsta reumatizma, ortopedskih i neuroloških oboljenja, ginekoloških oboljenja kod žena i bračnog steriliteta.Pored kompleksa od 10 otvorenih bazena, osmostazne kuglane i 4 teniska terena, gostima su na raspolaganju i zatvoreni bazen, 2 finske saune i teretana, podvodna i ručna masaža (anti-celulit, relax, med i čokolada, refleksomasaža stopala, scrub marine spa tretman, holistička i ayurvedska masaža, arga terapija i limfna drenaža), što je obuhvaćeno povoljnim mini, dnevnim, vikend i sedmodnevnim paketima. Iz ponude izdvajamo: „gipsane bermude“, tretman tela algama i marokanski wellness program. Kroz Park šumu „Junaković“ vodi Staza zdravlja a biciklističkim stazama Banja je povezana sa obližnjim Apatinom i Prigrevicom (mogućnost iznajmljivanja bicikla). Banja „Junaković“ ima sve mogućnosti za organizovanje seminara (2 sale za 100 osoba opremljene AV opremom), prolaznih ručkova i proslava (restoran kapaciteta 450 osoba).

Od 24. marta 2009. godine u funkciji je i osmostazna kuglana “Banja Junaković” napravljena po standardima Svetske kuglaške federacije WNBA-NBC, tako da ovde mogu da se organizuju sva takmičenja za sve uzrasne kategorije (oprema FUNK). U toku su radovi na izgradnji najvećeg Spa & Wellness centra u regionu.

Banja raspolaže sa 131-om dvokrevetnom sobom i četiri apartmana.

Sve sobe imaju kupatilo, terasu i telefon, a sobe u Novom delu objekta ( Blok B ) imaju i TV.U kupatilima su kade a topla voda je lekovita termo-mineralna voda.

U sklopu objekta je i veliki restoran sa 450 sedišta, prostrani hol sa galerijom ( u kojem gosti imaju mogućnost korišćenja bežičnog interneta – ADSL, HotSpot ), frizerski salon, prodavnica trgovinske robe i suvenira.

PANSION – PO OSOBI –
Ako gost želi terapije posebno plaća svaku terapiju i lekarski pregled. Deca do 10 godina plaćaju 70% od cene smeštaja odraslog lica. Deca do 2 godine koja ne koriste sopstveni ležaj, ishranu i terapije oslobadjaju se plaćanja usluga, osim osiguranja u iznosu od 5,00 dinara dnevno.

POLUPANSION – PO OSOBI
Gore navedene cene važe za boravak od najmanje 3 dana. Ukoliko je boravak kraći, cene se uvećavaju 20%. Za boravak od najmanje 7 dana odobravamo plaćanje u 6 mesečnih rata.

PRENOĆIŠTE SA DORUČKOM PO OSOBI

Boravišna taksa iznosi 90,00 dinara, a osiguranje 5,00 dinara dnevno po osobi.