Više o Pefkiju

Pefki se nalazi na severnom delu ostrva Evia preko puta ostrva Skiatos i planinskog masiva Pilion. Mirno ribarsko mesto sa šljunkovito-peščanom plažom koja se pruža oko 4km duž celog mesta i kristalno čistim morem. Samo mesto je okruženo zelenilom , gde najviše dominiraju četinari. Plaža je odvojena od grada širokim šetalištem na kome se nalaze taverne, restorani, kafići, barovi, prodavnice i supermarketi. Noćni život uz grčku muziku i lokalne specijalitete, upotpuniće vaš boravak. Pefki pruža mogućnost izleta, kopnom ili morem, a neki od njih su:poseta banji Edipsos, jednodnevni izlet do Atine, plovidba brodom do Skiatosa, poseta manastirima i itd...Pefki je idealan za one koji žele da uživaju u čistom i mirnom moru, lokalnim morskim specijalitetima i mirnom porodičnom odmoru.

Sam centar mesta Pefkija je kod pristaništa tj. luke. Ispred luke u toku letnjih meseci se nalazi pijaca. Lokalno stanovništvo prodaje voće, povrće, masline, vino, med... Preko puta luke se prodaje sveža riba, a cene se kreću od 3,4 evra pa na više (po kilogramu). U okolini oko luke se nalaze i pecaroši pa ribu možete kupiti i od njih.

Plaža je odvojena ulicom i šetalištem na kome se nalaze sve taverne, marketi i pekare u Pefkiju.

Postoje dve picerije Kavo Doro i La Bene, gde imate izbor izmedju najpovoljnije i najbolje.( u svom meniju imaju pice, testenine, salete, gde preporučuju Cezar salatu)
Pored picerija se nalaze i brojni restorani: Akri, Akrotalasia, Kapetanios, Gri Gri, Ostria, gde se cene kreću od 5evra po porciji pa na više. Takodje se na šetalištu nalaze i dve pekare, velika pekara Kiriakou koja se nalazi nekih 150m od luke, i druga manja preko puta luke (pekara i poslastičarnica). Od kafića su najpopularniji Kaviros, En Legko (Akrotiri), Kozi, Figias...

U Pefkiju se nalaze tri dobro opremnjena marketa, a za povoljniju kupovinu preporučujemo Lidl koji se nalazi u mestu Istiea (oko 10km od Pefkija). Do Lidla voze lokalni autobusi (u toku leta red vožnje je istaknut ispred agencije Pefki Travel-a).U Istei se nalazi i nešto veća pijaca u odnosu na Pefki i tamo se može pazariti riba, masline, voće, povrće, obuća, odeća. Održava se samo ponedeljkom.

Doktor se nalazi u samom mestu i pokriva sva medjunarodna putna osiguranja, dok se veća ambulanta nalazi u Istiei a bolnica u Halkidi.

Za veći shoping preporučujemo Atinu ili Skiatos, jer se u Pefkiju nalaze dva do tri butika po i sam izbor nije veliki. Banke i pošte se nalaze u Istie. U samom mestu postoji i rent a car agencija gde možete iznajmiti: bicikl, skuter ili automobul. Iz Pefkija možete organizovano posetiti i neke od sledećih izleta:

  • Atina
  • Vulkanska ostrva-LIHADONISIAS
  • Skiatos
  • Severna Evia

Vile u Pefkiju

Ponude

Pratite nas

 

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 09 do 19h
Subota: od 09 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo