Šta posetiti u Neos Pirgosu i Pefkiju

Plaže i mesta koje treba posetiti:

Prilikom Vašeg boravka na ostvru Evia, bilo da ste smešteni u Neos Pirgosu ili Pefkiju možemo Vam preporučiti da posetite sledeća mesta i plaže i tako upotpunite Vaš boravak na ovom ostrvu.

1.lokalnim autobusom ili organizovanim izletom može se otići do najpopularnije plaze na ostrvu: Elinika, divlja peščana plaža sa kristalnim morem, naša preporuka je da iznajmite mali brod ili da otplivate do malog ostrva Agios Nikolaos i posetite crkvu, i posle uz večeru u Pardiso taverni uživajte u prelepoj panorami.

2. Odvojiti jedan dan da odete i posetite plažu Vasilika i opustite se na pesku ili u jednoj od taverni koje se nalaze uz more.

3.Adrenalin možete pronaći na plaži Agia Anna, gde možete uživati u paraglajdingu, surfovanju i drugim morskim sportovima.

4.Za one koji žele zabavu na plaži, preporučujemo plažu Kanatadika, udaljena oko 17 km od Pefkija. Na njoj se nalaze mnoštvo beach barova gde možete uzivati u ukusnim koktelima i dobroj muzici (di džej).

5. Jedan dan Vaseg boravka možete odvojiti da posetite termalne vode Edipsosa, gde se možete opustiti u prirodnim bazenima sa termalnom i morskom vodom.

6. Možete posetiti i piratsko selo Gialtra i opustiti se na jednoj od mirnih plaža u blizini. Naša preporuka je Porto Pefko Beach sa peščanom plažom i hladovinom od borova.

7.Posetite Osios David -manastir i setnjom kroz šumu dodjite do vodopada Drimona.

8. Možete iznajmiti automobil ili bicikl i uskim putem prema plaži otkrijte jedan od najlepših manjih zaliva koji se nalaze duž cele Evije, naša preporuka je Koutsoubri Beach, udaljena oko 10km od Pefkija.

9.Za one koji vole šetnje i svež vazduh, preporučujemo Meghalos Platanos-veliki platan, 600 godina star, 23m visok i prečnika 5,5m., nalazi se 10 km od Prokopi sela. Tokom leta, unutar ovog ogromnog drveta je mali samoposlužujući kafić gde možete probati ukusnu grčku kafu.

10. Samo 4 km od Pefkija na obližnjem brdu, mozete otkriti mali vodopad koji će Vas rashladiti u toplim letnjim danima. Do vodopada se stiže kroz borovu šumu, a sa brda se pruža prelepa panorama na Pefki, Pilion. Nasa preporuka: u selu Gerakju možete kupiti domaći origano koji će dati vašoj hrani poseban ukus.

11.Lokalnim autobusom možete otići do Agriovotano sela i uzivati u pogledu na more sa balkona koji je kralj Herhes koristio za gledanje bitke kod Artemisiosa.

12.Za one koji su u potrazi za opuštajućim danom, preporučujemo da dan provedete u Termal Sylla Spa hotelu i uzivate i unutrasnjim i spoljašnjim bazenima i tretmanima u termalnoj vodi.

13.Šetnjom možete otići do malog tradicionalnog sela u blizini: Artemision i Asiminio i uzivati u dobroj rakiji sa mezom. Selo Artemisio je poznato po tome što se na njegovom području odigrala bitka 480g.p.ne. izmedju Persijanaca i Grka.

14. Posetite Drosini kule u Gouves i poslušajte staru priču o ovoj gradjevini.

evia mapa

Za više informacija o Pefkiju, kliknite ovde.

 

Vile u Pefkiju

Ponude

Pratite nas

 

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 09 do 19h
Subota: od 09 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo