Metropole 2018

Toskana -1. maj

          Toskana-Bolonja-Montekatini-Firenca- San Điminjano-Siena- Piza

Toskana je jedna od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka, Montekatini Terme, San Gimignano… Toskana ima bogato kulturno-istorijsko nasledje, koje se može videti po brojnim muzejima, galerijama, crkavama i trgovima... nadaleko je poznata po vinskim regionima i u njoj se proizvode najpoznatija vina Italije – Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia... Svi ovi faktori doprineli su da Toskana bude jedna od turistički najposećenijih regija u svetu...


Toskana

1.dan: BEOGRAD - Polazak autobusa iz Beograda u 18:00h, ( tačno mesto polaska biće poznato dva dana pred put ). Vožnja autobusom preko Hrvatske i Slovenije sa pauzama radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2.dan: BOLONJA – MONTEKATINI TERME Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima.. Obilazak istorijskog jezgra grada: crkva San Francesko, Neptunova fontana, Piazza Maggiore, Bazilika Sv Petronija, Palazo Comunale, Palazo di Archiginasio – prvobitno sedište Bolonjskog univerziteta, Piazza Sv Stefana... Nastavak putovanja do banje Montekatini. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3.dan: MONTEKATINI TERME – FIRENCA- PRATO-MONTEKATINI Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno izlet za Firencu - glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a .Panoramski obilazak grada: bazilika San Lorenco sa kapelama Medičijevih, Duomo, Đotov zvonik, katedrala Cvetne Bogorodice, Krstionica, Stari most („Ponte Vecchio“), trg Sinjorija (svojevrsni muzej na otvorenom sa brojnim skulpturama, remek-delima renesanse. Stara palata – nekadašnje sedište moći Fijorentinske Republike, statua Mikelanđelovog „Davida“ (kopija čuvenog „heroja renesanse“),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posete muzejima i galerijama (Galerija Ufici – preporučujemo da pre putovanja izvršite rezervaciju i plaćanje ulaznice preko interneta; Galerija Palatina u palati Piti sa Boboli vrtovima, Galerija Akademija sa delima Mikelanđela...) polazak za Prato i poseta outlet šoping centru „I Gigli“. Zadržavanje 2 -3 sata u zavisnosti od raspoloživog vremena, U večernjim satima povratak u Montekatini. Noćenje.
4.dan: MONTEKATINI TERME - SIJENA – SAN ĐIMINJANO Doručak. Fakultativno: Izlet do Sijene i San Điminjana, poznatih turističkih centara oblasti Kjanti, čuvenoj po proizvodnji vrhunskih vina. Putovanje do Sijene grada pod zaštitom Unesco-a. Panoramski obilazak: Duomo, Trg Pjaca del Kampo, palata Salimbeni, krstionica, univerzitet...U nastavku programa poseta malom živopisnom srednjevekovnom gradiću San Điminjanu koji je očuvao svoj istorijski centar kao i ambijent 13-14 veka. Grad je poznat pod nadimkom “Grad 100 tornjeva”. Nakon obilaska San Điminjana povratak u Montekatini Terme u večernjim satima. Noćenje.
5.dan: MONTEKATINI TERME / PIZA - BEOGRADDoručak. Napuštanje hotela u 08.00 časova. Polazak za Pizu. U Pizi obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Nastavak putovanja u pravcu Slovenije i Hrvatske za Srbiju.
6.dan: BEOGRAD-Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

TERMINI PUTOVANJA

PROMO CENA

CENA ARANŽMANA

27.04.- 02.05.2018.   Prvi maj

149 €

179 €

Promo cena važi za ograničen kapacitet smeštaja po turi.
Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €. Doplata za 1/1 sobu 45 €,

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima),
- 3 noćenja /doručak (doručak kontinentalni slatko-slani- samoposluživanje) u Montekatiniju u hotelu sa 3* , smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge turističkog vodiča tokom putovanja - troškove organizacije putovanja
Aranžman ne obuhvata:
- fakultativne programe
- individualne troškove, međunarodno zdravstveno osiguranje po uslovima Uniqa osiguranja
- gradsku komunalnu taksu u Montekatiniju ( 3€ - plaća se prilikom preuzimanja ključeva)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA: - Sijena i San Điminjano 30 € - Firenca 30 € (autobus,voz,lok.vodič)
Putnici koji se opredele za oba izleta ostvaruju popust 10€. Minimum za realizaciju fakultative je 30 osoba.
Cene fakultative su na bazi minimuma od 30 prijavljenih putnika. Deca do 12 godina imaju popust 50% na fakultativne izlete.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate, a ostatak najkasnije 10 dana pre puta i to: gotovinski, odmah naplativim čekom. Za plaćanje na rate , prilikom rezervacije 30%, do polaska još 20%, a ostatak na rate, poslednja rata najkasnije do 15.02.2018.godine. Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta. Plaćanje se može izvršiti i putem administrativne zabrane na rate.
OPIS HOTELA - hotel Vila Rita 3*- www.hotelvillarita.com Hotel Rita se nalazi u mestu Montekatini Terme na 300 m od železničke stanice i uređena je u firentinskom stilu. Sobe su klimatizovane i uključuju besplatan bežični internet, TV i mini-bar. Pored toga imaju potpuno opremljeno kupatilo sa tušem. Gostima hotela su na raspolaganju otvoreni bazen i besplatno korišćenje bicikala, zatim bar I restoran gde se služe tipična toskanska jela. Doručak je kontinentalni. Opis hotela dat ilustrativno. Ime hotela će biti poznato najkasnije 15 dana pre puta
MONTEKATINI TERME - je jedna od najluksuznijih banja u Italiji. Nalazi se na oko 35 km od Firence. Ovo živopisno mesto ima veliki broj termalnih izvora, parkova i sportskih terena i privlači veliki broj turista tokom cele godine.
FIRENCA - Glavni grad istoimenog okruga i glavni grad pokrajine Toskana.U srednjem veku Firenca je postala važno ekonomsko, kulturno i finansijsko središte. Tokom novog veka, bila je prestonica Velikog vojvodstva Toskane pod dominacijom porodica Mediči i Lorena. Za Italijane, ali i za čitav Zapadni svet, Firenca ima ogroman istorijski, obrazovni, kulturni i umetnički značaj, zbog čega je i poznata kao „Italijanska Atina“. Spada u red turistički najpoznatijih gradova sveta. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESKO-a.
PIZA - poznata je širom sveta po svom neobičnom krivom tornju koji se nalazi odmah pored katedrale, na Polju čuda.
SAN ĐIMINJANO je grad u središnjoj Italiji. To je poznati gradić okruga Sijena u okviru italijanske pokrajine Toskana.Poznat kao dobro očuvani srednjovekovni gradić sa čuvenim tornjevima, pa je danas pod zaštitom UNESKOa. Nalazi se u tipično toskanskom predelu brda i bregova, danas zaštićenom kao kulturno dobro. Oko grada pružaju se bezbrojni vinogradi.
SIENA je najveći grad i središte okruga Siena u okviru italijanske pokrajine Toskana. Siena je svetski poznata kao grad sa veoma dobro očuvanim starim srednjovekovnim jezgrom i ogromnim kutlurnim i umetničkim nasleđem, koje je pod zaštitom UNESKOa.
NAPOMENE
Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju...) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Minimum za realizaciju aranžmana je 60 putnika.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu/ usled objektivnih okolnosti.

 

 

Ponude

Pratite nas

 

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 09 do 19h
Subota: od 09 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo