Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77
Radno vreme: od 10 do 17h, subotom od 10 do 15h
Licenca OTP 11/2010

sloganyuta garancija 2017

Umbrija i južna Toskana

UMBRIJA I JUŽNA TOSKANA

MONTEPULCIANO,PIENZA,MONTALCINO, PERUDJA, ASSIZI I ARECO

Autobusom 6 dana 3 noći

Vodimo Vas u najživopisniji I najromantičniji deo Italije – južna Toskana I Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u srednjovekovni I renesansni gradić – Montepulciano I dalje nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije – Chianciano terme. Putovanje nas dalje vodi do gradića Pienza i Montalcino – dva bisera smeštena izmedju toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama. Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad – Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje – Assiziju. U povratku obilazimo etrurski gradić u kome je snimljen čuveni film ,,La vita e bella” – Areco.

PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1. BEOGRAD

Polazak iz Beograda u večernjim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti...

Dan 2. MONTEPULCIANO - CHIANCIANO TERME

Preko regija Furlanija, Veneto, Emilia – Romanja, dolazak u Toskanu u prepodnevnim satima. Odlazak do gradića Montepulciano u kome se proizvodi čuveno vino Nobilie I u kome su snimljeni mnogobrojni filmovi : Pod suncem Toskane, Čudesni Bokačo... Po dolasku šetnja gradom : Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Tempio di San Biagio. Slobodno vreme sve do polaska za Chianciano terme. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i odmor u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.

Dan 3. CHIANCIANO TERME – PIENCA I MONTALCINO – CHIANCIANO TERME

Doručak. Slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Piencu I Montalcino. Pienca je mesto rodjenja pape Pia II, koji ga obnavlja I gradi u stilu renesanse. Po dolasku razgledanje grada: Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo Borgia, Palazzo Piccolomini…Slobodno vreme sve do polaska prema srednjovekovnom gradiću - Montalcino. Po dolasku razgledanje grada: Palazzo Comunale, Crkva sv. Agostina, La Rocca, Palazzo Priori, Duomo…nakon razgledanja slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

Dan 4. CHIANCIANO TERME – PERUDJA – ASSIZI – CHIANCIANO TERME

Doručak. Slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Perudju I Assizi. Perudja je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ ( poljupci iz Perudje). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Madjore, Trg Republike I corso Vannucci…Slobodno vreme sve polaska prema gradiću Assizi. Po dolasku šetnja gradom, obilazak bazilike Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda I nakon toga slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5. CHIANCIANO TERME – ARECO

Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela I polazak prema gradiću Areco, rodnom gradu Frančeska Petrarke. Po dolasku šetnja gradom…Piazza Grande – trg koji datira iz 13.veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella“, Vazarijeva Loggia, Duomo – predivno gotičko zdanje posveceno Sv. Donatu, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća… Slobodno vreme sve do polaska prema Srbiji. Vožnja preko severne Italije, Slovenije I Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti...

Dan 6. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

PROGRAM PUTOVANJA TERMIN PUTOVANJA CENA ARANŽMANA SPECIJALNA PONUDA
PROLEĆE 03.05-08.05.2016 159€ 149€

BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI OGRANIČENCENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 • prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Chianciano termama.
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
 • usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete
  • Pienca I Montalcino- 20€
  • Perudja I Assizi - 25€
  • Obeveznu boravišnu taksu u Chianciano termama - plaća se na recepciji hotela – 1€ po osobi po danu za hotel 3*
  • individualne troškove putnika

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
  • gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
   • čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.
   • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

POPUSTI I DOPLATE

 • doplata za jednokrevetnu sobu – na upit.

SMEŠTAJ U OPISANIM HOTELIMA (UKOLIKO U NJIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA):

Hotel Elena 3* - http://www.elenahotel.it/ ; Hotel Elena se nalazi u blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon, mini-bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Patria 4* - http://patria.barbettihotels.it/it/hotel-patria-chianciano-terme ;Hotel Patria je smešten u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Mediterraneo 4* - http://www.hotelmediterraneo-chiancianoterme.it/index.php?section=home ;Hotel Mediterraneo se nalazi u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 48. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

NAPOMENE

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije organizatora putovanja.
 • ·Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • ·Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke.
  • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali.
  • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
  • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  • Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa
   • ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA
 

 

Ponude

Gde se nalazimo

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 10 do 17h
Subota: od 10 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo