Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77
Radno vreme: od 10 do 17h, subotom od 10 do 15h
Licenca OTP 11/2010

sloganYuta Garancija putovanja 2018 TRANSPARENT

Letovanje u Stavrosu sa malom bebom i decom

Jedna od destinacija u Grčkoj koja je popularna medju porodicama sa decom, je svakako Stavros.

stavros 1Njegov geografski položaj, blizina velikih centara kao što su gradovi Solun, Kavala, Drama, povoljna klima, toplo i plitko more, planinski vazduh koji se spušta sa planine Holomontas u čijem je podnožju smešten Stavros, učinilo je da  Stavros postane omiljeno letovalište porodica sa decom i bebama.

Dugačka peščana plaža koja se pruža duž čitavog mesta, daje dovoljno prostora za uživanje svakog njenog posetioca. Plaža se deli na dva dela levo i desno od mola-malog pristaništa ribarskih brodova-. Desno od mola se nalazi plaža u parku Platana, ili Platania, a levo gradska plaža centralnog i novog dela Stavrosa.

Plaža Platania je jedna od najpopularnih plaža, jer se nalazi u parku platana, i pruža prirodni hlad u toku vrelih letnjih dana. U samom parku se nalazi i četiri beach bara kao što su Aktio, Kozi i Ekstazi.

Pored lepo uredjenih bech barova u samom parku pronaći ćete i uredjeni i ogradjeni park za decu sa ljuljaškama, toboganom i klackalicama. Za ljubitelje prirode i boravka u njoj, takodje se u okviru parka mogu naći i drvene klupe i sto, za piknik u prirodi sa najmladjima.
plaza plataniKako je samo mesto jedno od omiljenih letovališta porodica sa decom, u njemu možete naći brojne sadržaje sa najmladje.

U večernjim satima za zabavu za najmladje se pobrinuo luna park koji se nalazi u samom centru Stavros -a. Pruža mogućnost zabave na raznim vrteške i vozićima.

Takodje za one koji žele malo da obidju Stavros, to mogu učiniti i simpatičnim vozićem koji kruži oko Stavrosa i vozi do jednog od simbola Stavros -a, njegovog vidikovca.

Sam centar Stavrosa je bogati mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i tavernama.
U zoni šetališta nalaze se sa jedne strane prodavnice sa raznovrsnom robom a sa druge moderni i tradiconalni restorani i taverne. Nekoliko restorana u svom sastavu imaju i moderne igraonice za decu.

U samom centru uz šetalište nalazi se i park sa prelepom fontanom, i ogradjenim igralištem za decu.Za sve one koji su ljubitelji šetnje, popodnevne i večernje sate možete iskoristiti za obilazak jednog od najlepših delova Stavrosa, njegovog starog dela ili Starog Stavrosa, VIDIKOVCA, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad i zaliv Strimonikos. Odmoriti se u restoranu koji se tu nalazi i uživati uz zvuke tradicionalne grčke muzike i lokalnih specijaliteta.

U Stavrosu se nalazi i nekoliko lekarskih ordinacija, kao što su lekari opšte prakse, pedijatar, stomatolog, i njihove usluge pokriva polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja, koju preporučujemo da uzmete pre polaska na letovanje.

Hitna pomoć se nalazi na 20 km od Stavrosa, a prva bolnica u Solunu.

Za veće nabavke i kupovine u Stavrosu se nalazi i dva velika supermarketa u samom centru i pri ulasku u Stavros, i mnogobrojnih manjih supermarketa, a Lidl se nalazi na 2 km od Stavrosa prema mestu Vrasna Paralia.
Pijačni dan je četvrtak i pijaca se nalazi u ulici u starom delu Stavrosa, koja vodi do vidikovca.

Boravak u Stavrosu se može obogatiti i posetom jednog od lokaliteta u okviru izleta
Preporučujemo:

SLIKA KAFKANAS

  • izlet Piratski dan: jedan od popularnih izleta, koji sadrži vožnju brodom do pustog ostrva Kavkanas, kupanje i uživanje na peščanoj plaži i tirkizom plavom moru, u okviru izleta je i kapetanov ručak, muzika sa broda i dobra zabava.
  • zatim možete obići Solun i njegove znamenitosti: kao što je crkva Sv. Dimitrija, srpsko groblje Zejtinlik, i obići glavne ulice Soluna za šoping.
  • posetiti Kavalu i obići ostrvo Tasos, upoznati se sa istorijom Olimpijade i arhiološkim nalazištem rodnog mesta Aristotela,
  • videti lepote Svete Gore u okviru krstarenja oko Atosa i itd...

    Apartmanski smeštaj:

na 20 metara od plaze u parku Platana nalazi se vila Vula,
idealna za porodice, sa svojim mezonetama na dva nivoa za četveročlane i petočlane porodice je vila Stela, takodje u platanama na oko 80 metara od plaže
na samoj obali u novom delu Stavrosa, sa pogledom na more nalazi se vila Raptidis.
Za sve koji zele da budu u centru desavanja u samom centru Stavrosa u ponudi su vile Tasos, vila Vasilis i vila Katarina, sa studijima i apartmanima sa viseclane porodice.

 

Oznake: last minute ponuda, Stavros,, stavrosapartmani

Ponude

Gde se nalazimo

TA Bay Travel d.o.o.

Lomina 5,TC “Zeleni venac” I sprat-lokal 17 Beograd
Telefon: +381 11 262-38-47; +381 11 262-80-25
Fax: +381 11 262-38-47
Mob: +381 64 647 33 75; +381 64 647 33 77

Radno vreme:
Radni dan: od 10 do 17h
Subota: od 10 do 15h
Nedelja: neradni dan

E-mail: baytraveldoo@gmail.com

logo